Vacatures

VZW Het Hoefspoor zoekt versterking!

Vzw Het Hoefspoor is op zoek naar veerkrachtige verbindende mensen om onze werking te versterken:

  • Enthousiaste medewerker(s): begeleiding/therapie/activering
  • Enthousiaste medewerker(s): vrije tijd
  • Enthousiaste vrijwilligers
  • Projecten of ideeën die een locatie zoeken

Enthousiaste medewerker(s): begeleiding/therapie/activering

We zijn op zoek naar mensen die in functie van het opnemen van begeleidingen graag buiten de lijntjes kleuren en out of the box kunnen denken om kinderen, jongeren en/of volwassenen op die manier vooruit te helpen. Je kiest er bewust voor om woorden niet centraal te stellen in je begeleidingsstijl, maar via andere kanalen een ingang te vinden. Zo werk je graag via creatieve ondersteunende manieren, via het inzetten van dieren of met wat de omgeving, het buitenleven en de natuur je kunnen bieden.

We zijn op zoek naar mensen die mee hun schouders willen zetten onder de kernwaarden van Het Hoefspoor en een alternatief op de praathulpverlening willen aanbieden om zo elk individu op zijn eigen unieke manier zichzelf te laten zijn. We zijn bovenal op zoek naar mensen met een stevige persoonlijkheid en visie die graag verbinden met anderen en zich mee willen inzetten om van deze bijzondere plek nog iets mooiers te maken.

Een diploma in de sociale sector en expertise in het werken via alternatieve kanalen in je begeleidingswerk is een meerwaarde, maar vooral je ervaring, visie en drive is van doorslaggevend belang.

De groene omgeving van Het Hoefspoor nodigt uit om eigen professionele interesses en creatieve ideeën vorm te geven. Naast individuele begeleiding of therapie is het ook mogelijk om andere inhoudelijke alternatieven aan te bieden zoals activeringstrajecten voor jongeren die uitvallen op school, themadagen, groepsbegeleidingen, time-out werking enzovoort.

Je kan voor je begeleidingswerk beschikken over de groene omgeving in en rond Het Hoefspoor, de charmante woonwagen met kachel, een sfeervolle tent en speel- en werkweide.

Ben je bereid om als zelfstandige (in bijberoep) in ons verhaal mee te stappen en je creatieve brein los te laten op onze bijzondere plek, dan horen we het graag en leren we je graag beter kennen.

We laten ons graag verrassen door je motivatie en drijfveer in onze mailbox: hethoefspoor@gmail.com

Enthousiaste medewerker(s): vrije tijd

We zijn op zoek naar mensen die in functie van de vrijetijdswerking graag buiten de lijntjes kleuren en out of the box kunnen denken om kinderen, jongeren en volwassenen een ontspannende en leuke tijd te bezorgen.

Je bent creatief en werkt graag met wat de omgeving, dieren en de natuur je kunnen bieden. We zijn op zoek naar mensen die willen meestappen in het bestaand vrijetijdsaanbod van Het Hoefspoor en dit verder mee willen ondersteunen en begeleiden. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om nieuwe zaken uit te werken en deze te coördineren als je dat wenst.

Ben je bereid om als zelfstandige (in bijberoep) of als vrijwilliger tegen een vrijwilligersvergoeding in ons verhaal mee te stappen en je creatieve brein los te laten op onze bijzondere plek, dan horen we het graag en leren we je graag beter kennen.

We laten ons graag verrassen door je motivatie en drijfveer in onze mailbox: hethoefspoor@gmail.com

Enthousiaste vrijwilligers

Ben je ouder dan 17 jaar, hou je ervan om je handen uit de mouwen te steken, te helpen met de verzorging van de ezels, het onderhoud van de weides en stallen. Of klinkt het begeleiden van kampen voor kinderen met extra zorgnoden samen met een vaste medewerker als muziek in de oren?

Dan ben je misschien wel de ideale persoon om onze werking als vrijwilliger mee te ondersteunen.

Na een kennismakingsgesprek weet je als vrijwilligerswerk bij Vzw Het Hoefspoor iets voor jou is.
Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar hethoefspoor@gmail.com

Projecten of ideeën die een locatie zoeken

Heb je als organisatie of als persoon een idee of een project dat je graag wil uitwerken, maar mis je nog de geschikte locatie waar rust en natuur centraal staan?

We stellen onze locatie graag ter beschikking voor mensen met een plan en een visie en geven hen op deze manier graag een duwtje in de rug.

Stuur ons een mailtje: hethoefspoor@gmail.com