Prikkelgevoelige belevingsdagen

Ezels hebben uitzonderlijk scherpe zintuigen en zijn dus meester in het verwerken van prikkels. Maar toch kan dit soms ook voor een aantal uitdagingen zorgen. In Het Hoefspoor vinden we het belangrijk om de sterktes van iedereen, zowel mens als dier in de verf te zetten. Ezels zijn ongelofelijk slimme dieren en bezitten heel wat sterke eigenschappen.

Zijn jullie ook benieuwd hoe ezels prikkels verwerken, hoe dit hen sterker maakt en hoe ze met de bijhorende uitdagingen omgaan?

Onze langoren vormen de ideale partners om dit samen met jullie uit te zoeken. Wie weet kunnen we wel iets van hen leren?

Tijdens de belevingsdagen nemen we je mee in de wereld van de prikkelverwerking en datgene wat jou gevoeliger en daarom soms ook ‘anders’ maakt. Jullie worden meegenomen om via de ogen van de ezels naar jezelf te kijken. ‘Anders zijn’ biedt namelijk ook heel wat mogelijkheden.

In een kleine groep zorgen we voor een veilige en rustige plek waarbij er tijd en ruimte is om zichzelf te zijn in de onveroordelende aanwezigheid van onze kudde ezels.

Voor wie? Voor kinderen en jongeren geboren in 2009 – 2010 – 2011 – 2012 die zelf graag beter willen begrijpen hoe hun hoofd werkt en willen onderzoeken hoe ze met prikkels kunnen omgaan.
Wanneer? Reeks van 2 vrijdagen in de paasvakantie: 8 en 15 april 2022. Telkens van 9u tot 16u. Op de laatste dag is er een afsluitend terugkoppelmoment van 16u tot 17u voor de ouder(s) of vertrouwenspersoon van het kind.
Meebrengen? Eigen picknick en hervulbare drinkfles. Tussendoortjes worden voorzien.
Groepsgrootte: We kiezen bewust voor een kleine, veilige groep van maximum 8 jongeren.
Door wie? Marieke wordt bijgestaan door Jasmijn en Fleur, twee professionele begeleiders met ervaring in het werkveld rond prikkelverwerking.

Kostprijs: €120
Inschrijven? Inschrijven voor het aanbod van 2022 kan via onze inschrijvingspagina.