Team Het Hoefspoor

Het Hoefspoor bestaat uit een team dat zich elke dag inzet voor het slagen van onze missie waarbij aandacht voor mens, dier en natuur centraal staan. Onze kudde ezels vormt het vertrekpunt van onze werking.

De inhoudelijke begeleidingen en sessies worden begeleid door Marieke en Daja.

Marieke Desimpel

Erkend klinisch orthopedagoge
Gespecialiseerd in het werken met dieren
(ezels en honden)

Doelgroep:
– kinderen vanaf 9 jaar
– jongeren
– (jong)volwassenen
– gespecialiseerd in het werken
met kinderen, jongeren en volwassenen met ASS.

0479/62.30.67

Daja Van Heghe

Erkend klinisch orthopedagoge
Gespecialiseerd in het werken met honden


Doelgroep:

– kinderen vanaf 6 jaar
– jongeren
– jongvolwassenen tot 23 jaar
– kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking

0494/80.09.25

Marieke is de bezielster van de vzw. Marieke is 34 jaar (1989), mama van Wolf en Stella en omschrijft zichzelf als een actieve, creatieve duizendpoot die haar ‘ei’  volledig kwijt kan in de vzw. Marieke is klinisch orthopedagoge en gespecialiseerd in begeleidend werken met assistentie van dieren. Naast het opnemen van de individuele begeleidingen kan ze haar batterijen opladen door activiteiten in de natuur en de buitenlucht te organiseren en hierin andere gelijkgestemden mee te nemen. Marieke kan vooral gelukkig worden als ze andere mensen hierdoor kan laten groeien.

Daja is trotse mama van Titus en ook opgeleid als klinisch orthopedagoge. Intussen is ze 9 jaar werkzaam binnen de bijzondere jeugdzorg. Omdat enkel praten niet altijd voldoende is, ging Daja in 2017 op zoek naar alternatieve manieren om betekenis te kunnen geven aan begeleidingen in de hulpverlening. Omdat ze zelf erg tot rust komt in de buurt van honden en in de natuur, besloot ze om ook in deze richting verder te gaan en specialiseerde ze zich in het begeleidend werken met assistentie van honden. Samen met haar hondenteam staat ze voor jullie klaar: Baziel, Cezar en Otis.

Ruben is de sterke en onmisbare wederhelft van Marieke en is in het team de onmisbare man die achter de schermen heel wat werk verzet.

Daarnaast maken ook Joke en Lore deel uit van onze vzw en zorgt hun pedagogische achtergrond voor de nodige inhoudelijke ondersteuning bij het uitbouwen van de vzw.

Zonder een groep sterke vrijwilligers kan een vzw niet draaien. We zijn dankbaar voor de hulp die we krijgen van Esther, Liese, Thomas, Jasmijn, Fleur, An, Lieselot, Veerle, Delphine, Biene en Roger. Stuk voor stuk waardevolle vrijwilligers die de ezels met veel liefde en zorg wat extra aandacht komen geven.