Over ons

vzw Het Hoefspoor ligt op een unieke locatie in het midden van de natuur in Passendale.

Het Hoefspoor bestaat uit een vast team van vrijwilligers dat zich elke dag inzet voor het welslagen van onze missie waarbij aandacht voor mens, dier en de natuur centraal staan. 

De inhoudelijke begeleidingen worden opgenomen door Marieke Desimpel (°1989), erkend klinisch orthopedagoge en gespecialiseerd in Begeleidend werken met assistentie van dieren.

“In 2012 studeerde ik af aan de Universiteit van Gent als klinisch orthopedagoge. Daarna werkte ik als thuisbegeleidster bij personen met ASS. Tijdens deze job werd ik geconfronteerd met de beperkingen van de praathulpverlening bij mensen met ASS. In mijn zoektocht naar extra vorming om op dit tekort in te kunnen spelen, kwam ik terecht bij de tweejarige opleiding ‘Begeleidend werken met assistentie van dieren’ bij CVO VSPW Balans te Gent. Tijdens de opleiding ging een nieuwe wereld voor me open en leerde ik hoe het inzetten van dieren niet alleen voor mensen met ASS zeer zinvol kan zijn. De boeiende stage-dagen inspireerden me om zelf met ezels aan de slag te gaan. In 2016 studeerde ik af en was ik vastberaden om zelf stappen in de wereld van de ‘Animal Assisted Therapy’ te zetten en kreeg de kudde van Het Hoefspoor stap voor stap vorm.”