Begeleidingsaanbod

In de zoektocht naar jezelf sta je er bij ons niet alleen voor, maar word je bijgestaan door onze onveroordelende dieren: onze kudde ezels en onze begeleidingshond Staf. Niet het praten zorgt ervoor dat je jezelf beter leert kennen, maar de interacties met de dieren zijn een stimulans om naar jezelf te kijken en te zien wie er daar staat als je in de spiegel kijkt. Onder deskundige begeleiding zorgt het contact met de dieren en de natuur voor een natuurlijke trigger om met jezelf aan de slag te gaan. De dieren worden partners in je eigen persoonlijk groeiverhaal.

Binnen ons begeleidingsaanbod is het mogelijk om individueel aan de slag te gaan of aan te sluiten bij ons groepsaanbod.

– INDIVIDUEEL AANBOD –

Individuele begeleiding

Het Hoefspoor streeft ernaar dat iedere persoon en elk dier op zijn eigen unieke manier zichzelf kan zijn, eigen keuzes kan maken en zo zichzelf kan ontplooien. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend en daar zetten we in de individuele begeleiding op in.

De individuele begeleiding kadert binnen een langdurig ondersteuningstraject waarbij we de tijd nemen om via de ezels onszelf beter te leren kennen. Er wordt steeds op een doelgerichte manier gewerkt om zo het psychisch, lichamelijk, emotioneel of sociaal welbevinden van de kinderen, jongeren of volwassenen te verbeteren.

Om vanuit Het Hoefspoor ondersteund te worden, is het vooral belangrijk dat kinderen, jongeren en volwassenen zelf de keuze maken om begeleid te worden. Welk ticket, label of beperking iemand heeft, speelt binnen deze setting geen doorslaggevende rol.

Ook al is er sprake van individuele begeleiding vinden we het belangrijk om niet op een eiland te werken. Het dichte netwerk proberen we zo goed mogelijk te betrekken en wanneer andere diensten of hulpverleners betrokken zijn, is er steeds de mogelijkheid tot afstemming of overleg.

Voor wie? Voor kinderen, jongeren en volwassenen die op zoek zijn naar hun ware aard en waarbij onze dieren partners mogen worden in hun groeiverhaal.
Door wie?
Marieke helpt je op weg in dit individueel traject.
Kostprijs? Sessie van een uur kost €50, sessie van anderhalfuur kost €75
Afspraak inplannen? Maak hier een afspraak online.

Loopbaanbegeleiding

Je voelt geen match (meer) tussen je werk en wie je eigenlijk bent.
Het werken vraag je zoveel energie, véél meer dan je terugkrijgt waardoor je uitgeput raakt.
Je zoekt naar werk waar je het verschil kan maken en je talenten meer kan inzetten. 
Je zoekt naar meer balans tussen werk en privé.
Je wordt overspoeld door de vele prikkels, sociale contacten, onduidelijke verwachtingen in je werkomgeving.

Herken je jezelf hierin?

Zelf je eigen doordachte, doorvoelde en doorleefde keuzes maken? Daar draait het in loopbaanbegeleiding bij ons om!

Ik hou ervan om andere mensen op weg te helpen om op hun eigen unieke manier zichzelf te kunnen zijn en zichzelf te kunnen ontplooien. Zowel in het dagelijkse leven, als ook op hun werk. Vooral de combinatie van beide zorgt vaak voor uitdagingen. Er werd alvast een vanzelfsprekende term voor het fenomeen gevonden: ‘work-life-balance’, hoewel het omzetten naar de praktijk vaak minder vanzelfsprekend is.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je jezelf goed kent en je jezelf durft en kan zijn, je verder kan groeien als persoon op een doordachte, doorleefde en doorvoelde manier. Dit kon ik (en kan ik nog steeds) doorheen mijn jaren werken in de zorg en hulpverlening als begeleider, teamcoach en zelfstandige aan de lijve ondervinden.

Ik help je vanuit mijn eigenheid en ‘ware aard’ graag in je zoektocht naar meer voldoening én zicht krijgen op je kwaliteiten. We gaan op zoek naar wat werkt en hoe jouw huidige werkomgeving aangepast kan worden, of hoe je ideale werkomgeving er zou moeten uitzien. We werken toe naar inzicht in wie jij als persoon bent en wat jij nodig hebt om te groeien en je verder te ontwikkelen. Dit doen we concreet én op een manier die voor jou werkt. We gaan op zoek naar jouw ware aard.

Mijn begeleidingsstijl is naturel, authentiek en met de voeten op de grond. Ik hou van een persoonlijke aanpak en werk graag buiten in onze inspirerende Passendaalse natuur met onze kudde ezels op de achtergrond of in onze gezellige woonwagen naast de kachel in het bijzijn van ons hond Staf.

Voor wie? Voor iedereen met een loopbaanvraag. 
Door wie? Marieke helpt je op weg in je persoonlijke groeiverhaal. Marieke is klinisch orthopedagoge en loopbaancoach en aangesloten bij loopbaancentrum Wisl.
Kostprijs? Dit kan via loopbaancheques van de VDAB. Heb je geen recht op loopbaancheques dan kost een sessie van een uur €50 en een sessie van anderhalfuur €75.
Afspraak inplannen? Maak hier een afspraak online.

                     

 

Onthaasten op de boerderij

Heb je nood aan onthaasten of werk je momenteel aan je herstel van een burn-out? Dan kan je bij ons terecht voor vrijwilligerswerk op jouw maat en tempo. De combinatie van licht fysiek werk door met je handen in de aarde wroeten, de stallen en weides proper te maken, de ezels te verzorgen in een natuurlijke omgeving, werkt herstellend bij een burn-out.

Voor wie? Voor iedereen die op vrijwillige basis zijn handen wil vuil maken, de ezels wenst te verzorgen, wil onthaasten midden in de natuur, tussen de ezels.
Door wie? Marieke wijst je samen met de hulp van de andere vrijwilligers graag de weg op de boerderij.
Wanneer? In samenspraak en volgens eigen nood. Vaak op woensdagvoormiddag en vrijdagvoormiddag.
Interesse?
Stel je vraag door een mailtje te sturen naar hethoefspoor@gmail.com

 

– GROEPSAANBOD – 

Groeidagen

In een kleine en veilige groep van maximum 6 jongeren gaan we samen op weg. Alle jongeren die aansluiten bij de groeidagen hebben één gemeenschappelijk doel: zoeken naar wie jij als persoon bent.

We focussen ons op emoties, onze eigen ik en verkennen hoe we kunnen groeien in onze eigen kracht. We zoeken samen naar een eigen taal om ons uit te drukken, steeds met respect voor onszelf en de ander. Je hoeft dus helemaal geen prater te zijn om je bij ons goed te voelen.

We vertrekken steeds vanuit vertrouwen en veiligheid. Dit creëren we door de jongeren volledig zichzelf te laten zijn, op hun tempo en op hun manier. De groeidagen zijn een combinatie van ontspanning en werken aan zelfontplooiing op heel wat verschillende speelse, leuke, natuurlijke en creatieve manieren. Onze kudde ezels, maar ook onze hond Staf steunen de jongeren in dit proces door ongedwongen en niet veroordelend aan hun zij te staan.

Voor wie? Voor jongeren geboren in 2011 – 2010 en 2009 die zelf graag hun ‘binnenkant’ beter willen leren kennen.
Wanneer? Reeks van 3 dagen: 18 – 19 en 20 juli 2022. Telkens van 9u tot 16u. Op de laatste dag is er een afsluitend terugkoppelmoment van 16u tot 17u voor de ouder(s) of vertrouwenspersoon van de jongere.
Meebrengen? Eigen picknick en hervulbare drinkfles. Tussendoortjes worden voorzien.
Kostprijs: €180
Groepsgrootte: We kiezen bewust voor een kleine, veilige groep van maximum 6  jongeren.
Door wie? Professionele ondersteuning door twee begeleiders met ervaring in het werkveld rond persoonlijke groei en rouw-en verlies.
Inschrijven? Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 29 januari 2022 om 9u00.

Prikkelgevoelige belevingsdagen

Ezels hebben uitzonderlijk scherpe zintuigen en zijn dus meester in het verwerken van prikkels. Maar toch kan dit soms ook voor een aantal uitdagingen zorge. In het Hoefspoor vinden we het belangrijk om de sterktes van iedereen, zowel mens als dier in de verf te zetten. Ezels zijn ongelofelijk slimme dieren en bezitten heel wat sterke eigenschappen.

Zijn jullie ook benieuwd hoe ezels prikkels verwerken, hoe dit hen sterker maakt en hoe ze met de bijhorende uitdagingen omgaan?

Onze langoren vormen de ideale partners om dit samen met jullie uit te zoeken. Wie weet kunnen we wel iets van hen leren?

Tijdens de belevingsdagen nemen we je mee in de wereld van de prikkelverwerking en datgene wat jou gevoeliger en daarom soms ook ‘anders’ maakt. Jullie worden meegenomen om via de ogen van de ezels naar jezelf te kijken. ‘Anders zijn’ biedt namelijk ook heel wat mogelijkheden.

In een kleine groep zorgen we voor een veilige en rustige plek waarbij er tijd en ruimte is om zichzelf te zijn in de onveroordelende aanwezigheid van onze kudde ezels.

Voor wie? Voor kinderen en jongeren geboren in 2009 – 2010 – 2011 – 2012 die zelf graag beter willen begrijpen hoe hun hoofd werkt en willen onderzoeken hoe ze met prikkels kunnen omgaan.
Wanneer? Reeks van 2 vrijdagen in de paasvakantie: 8 en 15 april 2022. Telkens van 9u tot 16u. Op de laatste dag is er een afsluitend terugkoppelmoment van 16u tot 17u voor de ouder(s) of vertrouwenspersoon van het kind.
Meebrengen? Eigen picknick en hervulbare drinkfles. Tussendoortjes worden voorzien.
Kostprijs: €120
Groepsgrootte: We kiezen bewust voor een kleine, veilige groep van maximum 8 jongeren.
Door wie? Professionele ondersteuning door drie begeleiders met ervaring in het werkveld rond prikkelverwerking.
Inschrijven? Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 29 januari 2022 om 9u00.