De kudde

Onze ‘kudde’ is het hart van onze werking. ‘De kudde’ van Het Hoefspoor bestaat in de eerste plaats uit onze zes ezels: Marcel, Odiel, Paulien, Louis, Gaby en Izzy.

Deze geweldige langoren zijn de start en het vertrekpunt van de vzw, maar ondertussen worden ze omringd door andere dieren die mee het hart en de ziel vormen van onze werking.

In oktober 2020 kwam Staf zich bij ‘de kudde’ vervoegen. Staf, onze zwarte labrador werd als puppy getraind om later een blindegeleidehond te worden. Hij groeide op in een geweldig pleeggezin, maar tijdens zijn opleiding bleek al snel dat zijn prikkelgevoeligheid hem in dat zware werk parten zou spelen. We kregen de kans om hem te adopteren en hem met zijn kwaliteiten in te zetten in ons hulpverleningsverhaal. Het is een zwarte, lieve energiebom met een gouden hart die we hier niet meer zouden kunnen missen.

In december 2022 kregen we er een extra viervoeter bij: Ute. Ook Ute is onze blonde dame, ook een labrador die werd opgeleid tot blindengeleidehond. Ze maakte haar opleiding niet af omdat ze werd uitgekozen door de organisatie als kweekhondje. Ute beschikt namelijk over heel wat sterktes en capaciteiten waardoor ze in de toekomst mama mag worden van toekomstige hulphondjes. Terwijl blijft ze zich ook inzetten als superheldin bij Het Hoefspoor.

Zijn beste vrienden zijn Ricky, Mokka en Pistasche, de 3 katten van Het Hoefspoor.

Onze nieuwsgierige schapen Dora en Mathilde sloten als laatste aan bij onze kudde. Ze voelen zich ondertussen al helemaal thuis en kregen ondertussen de toestemming van de ezels om volwaardige leden van de kudde te mogen zijn.

Samen vormen ze ‘de kudde’ van Het Hoefspoor.